top of page

Cannelés

Een heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Het geheim zit in het deeg te laten rusten. 24 uur of liefst (wat ik zelf doe) 48 uur in de koelkast. Daar komt nog bij dat als je ze in de originele koperen bakblikjes bakt, het resultaat het beste is. Helaas zijn deze vormen best prijzig. Metalen bakvormen geven ook een goed resultaat. Je krijgt niet het zelfde resultaat uit siliconen bakvormen.


Ingrediënten:

(voor 15/20 stuks)

500 ml volle melk

50 g roomboter

1 vanillestokje, het merg

1 theelepel vanille

2 eidooiers

1 heel ei

250 g kristalsuiker

125 g patentbloem

50 ml rum
  • Verhit de oven met de koperen vormpjes tot 300 °C, bij metalen bakvormen tot 250 °C (heteluchtoven).

  • Breng de.melk, boter, de theelepel vanille en het merg van het vanillestokje tegen de kook aan. Pan van de hittebron af.

  • Meng suiker en bloem in een kom en giet de hete melk er in drie keer op. Blijven roeren tijdens het toevoegen van de hete melk. Meng in een glas het eigeel, het hele ei en de rum en voeg het in zijn geheel aan het mengsel toe. Zelf doe ik het gebruikte vanillestokje ook in het mengsel. Laat het beslag 24/48 uur goed afgedekt rusten in de koelkast.

  • Roer het beslag de volgende dag (of beter na 48 uur) goed door en giet de vormpjes tot drie kwart vol. Bak 6 minuten in de oven (op 250/300°C) en vervolgens nog 45 minuten op 180 °C. Haal het direct uit de bakvorm en laat volledig afkoelen.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page