top of page

Passatelli in brodo

Bijgewerkt op: 6 dec. 2021

Heerlijke passatelli in een bouillon.

Wat in de Nederlandse eetcultuur dagelijkse kost is, is onder andere soep. In Italië wordt soep niet in die hoedanigheid geserveerd. Wat mij opviel, na 26 jaar in Italië gewoond te hebben, is dat soep hoofdzakelijk voor kinderen wordt bereidt. Dit met allerlei leuke kleine pasta soorten erin en rijkelijk bestrooid met parmezaanse kaas. Soep wordt altijd met pasta geserveerd.
Ingrediënten (4 personen):

200 gr. paneermeel

200gr. geraspte parmigiano reggiano kaas

4 eieren

1 theelepel gesmolten boter

nootmuskaat

zout/ peper

1/2 geraspte citroenschil

1,5 liter Kippe- of groentebouillon


Klop in een kom de 4 eiren los. Voeg de 1/2 geraspte citroenschil toe. Voeg nu de paneermeel, geraspte parmezaanse kaas, afgekoelde gesmolten boter, nootmuskaat, zout en peper toe. Mix het geheel tot er een stevige bal ontstaat. Als het deeg te zacht is geworden voeg eventueel nog een lepel paneermeel toe.

De deegmassa mits het goed afgedekt is, is goed te bewaren in de koelkast.


Het originele Italiaanse recept zegt een passatelli krijper te gebruiken, zelf vind ik het zelfs makkelijker gaan met een gewone aardappelstamper met gaatjes.

Snijd de bal in plakken van 1.5 a 2 cm. Druk met een aardappelstamper op het verkregen deegplakje om passatelli te verkrijgen.Bouillon laten koken, daarrna de verkregen passatelli in de bouillon gieten. ( "het geheim" voor een geslaagde passatelli missie, is dat de bouillon echt moet koken, anders houden de passatelli niet hun stevige vorm).

Als ze boven komen drijven zijn ze klaar om gegeten te worden.

Serveren in een kom met bouillon.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page