Tortino di zucchine e peperoni

Bijgewerkt op: 15 nov.

Heerlijke hartige taart van groenten en kruiden. Fantastisch als bijgerecht of als lichte lunch met een salade.




Ingrediënten: (voor 4-6 personen)

4 eieren

olijfolie

1 ui fijn gesnipperd

1 courgette

2 puntpaprika's (kan ook alleen met courgettes, in dat geval dan 2 courgettes gebruiken)

verse munt

zout

peper

1 th.lepel komijn

150 gr. mozzarella

70 gr. geraspte parmigiano reggiano kaas of elke kaas die je in je koelkast hebt


  1. Oven voorverwarmen op 180 graden

  2. Doe een beetje olijfolie in de koekenpan samen met de gesnipperde ui en voeg daarna de in kleine stukjes gesneden courgette, puntpaprika en het komijn toe. Goed laten doorbakken (zonder veel te roeren). LET OP: laat het niet aanbakken. Voeg zout en peper toe en laat het nog even doorbakken. Haal daarna de pan van de hittebron af.

  3. Klop de 4 eieren los en voeg de fijngesneden munt toe met nog een beetje zout en peper.

  4. Snijd de mozzarella in blokjes en schep het samen met de andere kaas door het eimengsel.

  5. Doe het afgekoelde groentemengsel in het eimengsel, roer het gehele mengsel door elkaar en giet het in zijn geheel in een ingevette schaal.*

  6. Bak de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven.

*Je kan eventueel voordat het eimengsel in de ingevette schaal wordt gegoten, eerst een dun laagje broodkruim in de ingevette schaal strooien, dit zorgt voor een extra krokant korstje.



48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven