Sugo Mataly - tomatensaus Mataly

Bijgewerkt op: 12 jan.

Mataly sugo heeft als ingrediënten zongerijpte Italiaanse tomaten, zout en extra Vergine bio pugliese olijfolie. We hebben een tomatensaus van rode tomaten en een saus van gele tomaten.

Deze heerlijke saus is in vele mogelijkheden te gebruiken. Bijvoorbeeld als basissaus in het gerecht parmigiana van melanzane zie op de pagina recepten.

Hieronder is te zien hoe de saus te gebruiken als garnering op pasta. Je hebt daar voor nodig:

250gr tot max.500gr pasta;

Mataly tomaten saus;

Zout de Mataly saus is al gezout, maar men kan altijd naar smaak extra zout toevoegen;

50 gr. Parmezaanse Kaas of meer, zelf vind ik dat er nooit te weinig parmezaanse kaas in kan

Basilicum 5 blaadjes


Maak de Mataly saus open en giet het in een pannetje. Je kan eventueel wat zout en basilicumblaadjes toevoegen. Op laag vuur laten sudderen. Ondertussen pan met water en zout opzetten en zodra het water kookt de pasta erin gieten. De kooktijd die nodig is voor de pasta, staat op de verpakking.


Zodra de pasta klaar is, de pasta in een schaal gieten en daarover de saus schenken. De pasta en de saus goed doorelkaar roeren. Laatste stap: rijkelijk bestrooien met Parmezaanse kaas.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven